Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΥΡΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Αν και θεωρούμε άκαιρο  το ερώτημα τι θα κάνουμε τις πρώτες 100 ημέρες, σας λέμε τα εξής:
    
Η εκλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης σαν Δημοτική Αρχή, σημαίνει  ότι οι Δημότες μας υιοθετούν  την πρόταση αντίστασης και αγώνα που τους απευθύναμε .Θα κάνουμε ότι κάναμε όλα τα χρόνια από τη θέση της αντιπολίτευσης. Μαζί με το λαό αντιπαλεύουμε και αντιπολιτευόμαστε την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ, σε  μια γενικότερη πορεία σύγκρουσης , αντίστασης, και ανατροπής του σάπιου συστήματος που ζούμε.
      Από τις 26 Μάη  και πριν ακόμα αναλάβουμε τον Δήμο, οργανώνουμε σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας Λαϊκές συνελεύσεις , όπου θα συζητήσουμε την κατάσταση και τα προβλήματα που βιώνουμε σαν Λαϊκές οικογένειες , και τους τρόπους οργάνωσης του Αγώνα μας .
ü      Οργανώνουμε  άμεσα τους ανέργους , στα σωματεία , στις επιτροπές ανέργων, στις Λαϊκές Επιτροπές και  διεκδικούμε μαζί τους, και με όλο τον Λαό, άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των φτωχών οικογενειών 
ü      Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι ,  χωρίς ρεύμα , χωρίς νερό.
ü      Σταματάμε αμέσως όλους τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για τον ΣΜΑ , και την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ, και στην Μαυροράχη .
      Με την ανάληψη του Δήμου τον Σεπτέμβρη, παίρνουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο , τα πρώτα μέτρα επιβίωσης της Λαϊκής οικογένειας
 Μειώνουμε δραστικά μέχρι απαλλαγής τα Δημοτικά τέλη στους άνεργους , και στις ανήμπορες και ευπαθείς οικογένειες, και αναλογικά σε όλα τα σπίτια.
Οργανώνουμε την δωρεάν σίτιση των μαθητών στα σχολεία.
 Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και μειωμένα  τροφεία.
Οργανώνουμε την ορθολογική διαχείριση των σκουπιδιών, μέσα από σύγχρονο δημόσιο φορέα Μπαίνουμε μαζί με τους φορείς σε όλους τους ελεύθερους  χώρους (στρατόπεδα ) και τους «καταλαμβάνουμε»  για τις  ανάγκες, πρασίνου και αναψυχής.
Οργανώνουμε σε νέα βάση μαζί με τους εργαζόμενους, τις υπηρεσίες του Δήμου, σχεδιάζουμε την αποτελεσματική προσφορά τους , με καθεστώς προστασίας της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους.
     Συζητάμε το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου σε λαϊκές  συνελεύσεις , ιεραρχούμε τα έργα σε κάθε γειτονιά, με έμφαση τα έργα υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας.
      Θέτουμε τα προβλήματα του Δήμου σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
      Συμμετέχουμε και ενθαρρύνουμε  όλους τους λαϊκούς αγώνες , ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.



  Αυτούς τους άμεσους στόχους θα υπηρετήσει η εκλογή μας σε οποιαδήποτε θέση, στο Δημοτικό Συμβούλιο μας στείλει ο Λαός .