Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία

 

Δήλωση Γιώργου Βούρτσα Υποψήφιου Δήμαρχου Παύλου Μελά
     
Γέμισαν οι δρόμοι του Δήμου μας με αφίσες και πανό  σχετικά με τα σχολεία που κτίστηκαν, και την διπλοβάρδια που «λύθηκε». Εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε ότι έγινε .Θα πρέπει να θυμίσουμε όμως τόσο στην διοίκηση του Δήμου , όσο και στους άλλους , «παράγοντες» (υποψηφίους Δημάρχους) που διεκδικούν την πατρότητα των σχολικών κτιρίων   τα εξής:
1)         Από πότε για αυτονόητα πράγματα που έπρεπε να είναι λυμένα εδώ και χρόνια πρέπει να πανηγυρίζουμε?  Εξάλλου το ζήτημα της σχολικής στέγης συνεχίζει να υπάρχει, και ούτε μπορεί  να κρυφτεί η συμφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρατάξεων στον Δήμο  με τις αμαρτωλές συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για ανέγερση σχολείων που δίνουν τζάμπα και ζεστό χρήμα του Λαού στους μεγαλοκατασκευαστές ιδιώτες.
2)          Όσοι έχουν κοντή μνήμη ας ανατρέξουν σε δημοσιεύματα τουλάχιστον 20 χρόνων για να θυμηθούν, πόσες φορές οι  γονείς του Δήμου μας διαμαρτυρήθηκαν και έκλεισαν δρόμους ? πόσες φορές οι μαθητές , κινητοποιήθηκαν με καταλήψεις με πορείες , με συναυλίες, για το θέμα της σχολικής στέγης , έχοντας κατά κανόνα απέναντι,   τους Δημάρχους της περιοχής κάθε φορά, που δεν ήθελαν να ακούγονται τα προβλήματα για να μην τους χαλάει το προφίλ τους και έκαναν το πάν για να σταματούν τις κινητοποιήσεις.Οι αγώνες τόσων χρόνων έφεραν και κάποια μικρά αποτελέσματα.

3)        Αλλά αυτό όμως είναι που θέλουν όλες  οι άλλες παρατάξεις  να κρύψουν! Ότι   τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται με αγώνα! Γιατί την λέξη Αγώνας την έχουν ξεχάσει, την έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιό τους , γιατί είναι όλοι τους πιστά φερέφωνα των αντιλαϊκών πολιτικών,  υπηρέτες των κάθε φορά Κυβερνήσεων.
4)     Η πολυδιαφημιζόμενη όμως καμπάνια του Δήμαρχου Παύλου Μελά κ. Διαμαντή Παπαδόπουλου  με ζεστό χρήμα των Δημοτών , για τα σχολεία που κτίστηκαν , κοντεύει να μας κάνει να αισθανθούμε ότι εδώ δεν υπάρχει κρίση  Δημάρχου και  τα προβλήματα της παιδείας ως δια μαγείας λύθηκαν.
-  δεν υπάρχουν απολυμένοι εκπαιδευτικοί! ούτε καταργήθηκαν ειδικότητες στα ΕΠΑΛ !
-    οι καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά δεν είναι απλήρωτες για μήνες !
-    οι σχολικοί φύλακες δεν απολύθηκαν , αλλά είναι κανονικά στην δουλειά τους!!!.
-   Ότι δεν περικόπηκαν οι επιχορηγήσεις για την λειτουργία των σχολείων κατά 60%
-   Ότι το χειμώνα έχουμε καλή θέρμανση παντού στα σχολεία!(ευτυχώς που δύο χειμώνες ήταν ήπιοι)
-   Ότι δεν υπάρχουν παιδιά που πάνε νηστικά στα σχολεία !
-    Ότι  τα τμήματα στα σχολεία δεν είναι υπεράριθμα !
-   Ότι  οι γονείς- έχουν δεν έχουν- θα πρέπει να πληρώνουν για υλικά στο σχολείο!
-   Ότι η παραπαιδεία και τα φροντιστήρια δεν οργιάζουν!
-   Ότι τα Παιδιά των ανέργων , των Λαϊκών και φτωχών νοικοκυριών , δεν εγκαταλείπουν την μόρφωση γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν!
-   Ότι δεν συμφωνούν όλες οι άλλες παρατάξεις με προεξάρχουσα την Δημοτική αρχή  στην διάλυση της Δημόσιας παιδείας, όπως έγινε πρόσφατα με την απόφαση για καθορισμό ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
-   Ότι η παρεχόμενη μόρφωση είναι σύγχρονη και αντικειμενική!
-   Ότι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία αμείβονται πλουσιοπάροχα!
         
Θα μπορούσε να γεμίσει κάποιος σελίδες   ολόκληρες με τα προβλήματα της παιδείας , όμως και αυτά είναι αρκετά για να δείξουν ότι και για τα ζητήματα της παιδείας ένας είναι ο δρόμος: Αντίσταση σήμερα για να σταματήσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα στην παιδεία, Λαϊκή Συμμαχία για να τους ανατρέψουμε αύριο – Ψήφο στην Λαϊκή Συσπείρωση Παντού-  για Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν σύγχρονη παιδεία που να υπηρετεί τις Λαϊκές ανάγκες.